Pravý Francouzský pletenec ze sáčku z droždí, vody, mouky a cukru recept
-
Snadné na přípravu
-
4
porce
-
0 minut
Postup přípravy
-
-
- Na přípravu budete potřebovat uzavíratelnou plastovou kapsu, ale šikovnější si poradí a postačí jim i miska.
- Do kapsy vložíme droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 gramů mouky. Sáček dobře uzavřeme a vymačkáme veškerý vzduch.
- V rukou vypracujeme těsto.
- Sáček umístíme do velké misky s teplou vodou a necháme ho tam přibližně 30 minut.
- Těsto krásné vykyne.
- Po půlhodině do sáčku přidáme 30 gramů zbývající mouky a dobře promícháme.
- Těsto necháme v teplé vodě ještě další hodinu.
- Když je těsto vykynuté, vyndáme ho ze sáčku a rozdělíme na tři stejné části.
- Z každého kousku těsta uděláme delší pás.
- Ze tří pásů zapleteme klasický cop.
- Hotový cop dáme na plech s pečícím papírem a potřeme ho vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a pletenec pečeme cca 40 minut dokud nemá zlatavý povrch.
- Dobrou chuť.
- VIDEONÁVOD
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: