Pravý Francouzský pletenec ze sáčku z droždí, vody, mouky a cukru recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 05. 12. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

      1. Na přípravu budete potřebovat uzavíratelnou plastovou kapsu, ale šikovnější si poradí a postačí jim i miska.
      2. Do kapsy vložíme droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 gramů mouky.  Sáček dobře uzavřeme a vymačkáme veškerý vzduch.

      3. V rukou vypracujeme těsto.
      4. Sáček umístíme do velké misky s teplou vodou a necháme ho tam přibližně 30 minut.


      5. Těsto krásné vykyne.
      6. Po půlhodině do sáčku přidáme 30 gramů zbývající mouky a dobře promícháme.
      7. Těsto necháme v teplé vodě ještě další hodinu.
      8. Když je těsto vykynuté, vyndáme ho ze sáčku a rozdělíme na tři stejné části.
      9. Z každého kousku těsta uděláme delší pás.
      10. Ze tří pásů zapleteme klasický cop.
      11. Hotový cop dáme na plech s pečícím papírem a potřeme ho vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.
      12. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a pletenec pečeme cca 40 minut dokud nemá zlatavý povrch.
      13. Dobrou chuť.
      14. VIDEONÁVOD

Hrníčkové bagety recept

pečivo
1 minuta
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

pečivo
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor