Francouzský pletenec ze sáčku se sezamem recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 180 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Vyšlehejte 2 vajíčka s cukrem, aby vám vznikla pěna.
- Přidejte mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a koňak.
- Nařežte jablka na tenké plátky a vložte do vzniklého těsta.
- Na přípravu budete potřebovat uzavíratelnou plastovou kapsu, ale šikovnější si poradí a postačí jim i miska.
- Do kapsy vložíme droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 gramů mouky. Sáček dobře uzavřeme a vymačkáme veškerý vzduch.
- V rukou vypracujeme těsto.
- Sáček umístíme do velké misky s teplou vodou a necháme ho tam přibližně 30 minut.
- Těsto krásné vykyne.
- Po půlhodině do sáčku přidáme 30 gramů zbývající mouky a dobře promícháme.
- Těsto necháme v teplé vodě ještě další hodinu.
- Když je těsto vykynuté, vyndáme ho ze sáčku a rozdělíme na tři stejné části.
- Z každého kousku těsta uděláme delší pás.
- Ze tří pásů zapleteme klasický cop.
- Hotový cop dáme na plech s pečícím papírem a potřeme ho vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a pletenec pečeme cca 40 minut dokud nemá zlatavý povrch.
- Videonávod