Fitness lívance z brambor a květáku Recept

Ingredience

  • 1 ks Květák
  • 500 g Brambory
  • 2 ks Vajíčka
  • 1 hrnek Mouka
  • 1 hrnek Cibule zelená
  • 2 lžička Sůl
  • 1 lžička Pepř
  • 1 hrnek Petržel
  • 3 hrnky Čedaru
  • 1 hrnek Olivový olej
  • 3 lžíce Pažitky
4x
0 Kcal
00:30
Snadné

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a poté si jednotlivě růžičky květáku rozmixujeme, dokud nebudou velikosti hrášku.
  2. Ve velké míse si smícháme květák společně s bramborami. Přidáme vejce, mouku, zelenou cibuli, sůl, pepř, petrželku a sýr a důkladně promícháme.
  3. Rozžhavíme si pánev s olivovým olejem a vzniklou směs si vytvarujeme do karbanátku. Karbanátky umístíme na rozpálený olej. Každou placičku smažíme zhruba 3-6 minut z každé strany.
  4. Placičky si dáme na plech vyložený pečícím papírem a skladujeme je v troubě předehřáté na 250 stupňů, tam je necháme zhruba 5 minut a na závěr už je jen posypeme petrželí.
  5. Můžeme podávat.