Fantastický trdelník i bez speciální formy s geniální chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Dalibor, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  •  

    1. Nejdříve si připravíme kvásek – v teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a počkáme asi 15 minut, dokud kvásek vyjde.
    2. Mezitím si v misce smícháme mouku, máslo, cukr, vejce, sůl a přidáme i kvásek.
    3. Uhněteme těsto – pokud je příliš řídké, můžeme přidat mouku.
    4. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a na teplém meiste necháme asi půl hodinku podkynout.
    5. Když těsto vykyne, přendáme ho na pomoučený vál a rozdělíme na menší bochánky.
    6. Každý vyválíme na plát silný asi 5-7 mm.
    7. Pláty si nyní nakrájíme ostřím nožem na pásy široké 3 cm.
    8. Prirpavíme si kalsické dřevěný váleček na těsto a celý ho pokryjeme alobalem.
    9. Opatrně něj namotáváme pláty tak, aby se překrývaly.

    10. Nyní jen potřeme olejem a obalíme ve směsi skořicového cukru a ořechů.
    11. Nyní trdelník na válečku přendáme do hlubšího plechu. těsto se nesmí dotýkat dna plechu a na to vám také skvěle poslouží váleček.
    12. Ručky jednoduše opřeme o boky plechu.
    13. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150-160 stupních 10-15 minut do zlatova.
    14. Po upečení opatrně stáhneme trdelník z válečku ještě jednou opatrně obalíme ve směsi cukru a mletých ořechů.
    15. Z tohoto množství mouky vyjde asi 4-5 trdelník.