Vynikající tradiční ukrajinský boršč se zakysanou smetanou vitamínová bomba recept

Ingredience

  • 250 gramů hovězího masa
  • 250 gramů vepřového masa (nejlépe plec)
  • 250 gramů uzeného masa (případně hovězí kost– 100 gramů)
  • 250 gramů hlávkového zelí
  • 150 gramů červené řepy
  • 200 gramů kořenové zeleniny (petržel, mrkev)
  • 100 gramů brambor
  • 50 gramů rajského protlaku
  • vepřové sádlo
  • pár stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 1 zakysaná smetana
  • sůl, koření
  • bobkové listy
  • ocet
  • 2 litry vody
6x
02:00
Střední

Postup přípravy

  1. Všechny druhy masa, které máme si opracujeme, umyjeme a dáme do jednoho velkého hrnce
  2. Zalijeme studenou vodou a vaříme asi dvě hodiny na mírném ohni
  3. Maso si vyndáme (vepřové o něco dřív, než hovězí), nakrájíme na malé kostičky a opět vrátíme do vývaru
  4. Mezitím si veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky
  5. Pokud chceme, aby řepa neztratila barvu, můžeme ji nejdřívě povařit ve slupce
  6. Na cibui a sádle si krátce zeleninu podusíme a pak ji zalijeme trochou vývaru z masa
  7. Když je zelenina poloměkká, přidáme ji všechnu do vývaru
  8. Nyní můžeme přidat i zelí a brambory, bobkové listy, koření a sůl
  9. Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem
  10. K červené řepě přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek a celou směs přimícháme k vývaru
  11. Dochutíme podle potřeby
  12. Podáváme se zakysanou smetanou
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"