Famózní domácí čalamáda připravená je bez zaváření recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Okurky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Mrkev ostrouháme a nakrájíme také na plátky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
- Zelí zbavíme košťálu a nakrouháme na drobno. Papriku nakrájíme na nudličky.
- V míse smícháme sůl, cukr, pepř, bobkový list, kyselinu citrónovou a Borken.
- Nakrájenou zeleninu smícháme a přidáme i sypkou směs koření a soli.
- Nakonec přidáme ocet a vše promícháme.
- Necháme odpočívat 7 hodin.
- Zeleninovou směs pak vtlačíme do sterilizovaných sklenic na zavařování až po okraj a do každé sklenice dolijeme šťávu ze zeleniny a sklenice dobře uzavřeme.
- Nakládané zelí odložíme a necháme několik týdnů odpočívat.
- Po 5 týdnech si nakládané zelí můžete dát.
Podobné recepty
Další recepty
Rychlé pečené jablečné proužky za 5 minut – zdravý dezert, který zmizí okamžitě
chuťovky
15 minut

Domácí jahodový pudink ve skleničce – osvěžující a krémový dezert z čerstvého ovoce
chuťovky
20 minut

Domácí šátečky s tvarohem, mákem a jahodovou marmeládou – jeden recept, tři chutě
chuťovky
60 minut