Domácí tvarohový šneci se zakysanou smetanou a luxusní jemnou chutí! recept
- Snadné na přípravu
- 20 porcí
- 90 minut
Tento recept na šneky je jedinečný a zajímavý svou smetanovou zalivkou, která zajistí, že šneci zůstanou krásně vláční a plní chuti. Pokud milujete kombinaci tvarohu a smetany, tento dezert si zamilujete.
Pro 20 porcí
Ingredience
Těsto:
Náplň:
Smetanová zalivka:
Postup přípravy
- Příprava kvásku: Do teplého mléka vmíchejte droždí a přidejte půl lžičky cukru a 2-3 lžíce mouky. Nechte kvásek vzejít přibližně 30-40 minut.
- Příprava těsta: V míse smíchejte všechny sypké přísady (mouku, cukr a sůl). Přidejte máslo, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Kvásek zapracujte do směsi a uhněteme těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte mouku; pokud je příliš tuhé, přidejte mléko. Hotové těsto nechte odpočinout 10-15 minut, poté znovu uhněteme.
- Příprava náplně: Smíchejte tvaroh, vejce a cukr, aby vznikla hladká náplň.
- Tvarování šneků: Těsto rozválejte na tloušťku 0,5-1 cm do tvaru obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň. Těsto zarolujte do rolády a nakrájejte na přibližně 20 šneků. Šneky vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
- Pečení: Pečte při 180-200 °C (v závislosti na troubě), dokud šneci nezískají zlatavou barvu. 5-7 minut před koncem pečení můžete šneky potřít rozšlehaným vejcem pro hezčí barvu.
- Smetanová zalivka: Smíchejte smetanu s cukrem. Po upečení polijte šneky smetanovou směsí. Nechte šneky zakryté a po vychladnutí odkryjte.