Domácí tvarohový šneci se zakysanou smetanou a luxusní jemnou chutí! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 18. 09. 2024

Tento recept na šneky je jedinečný a zajímavý svou smetanovou zalivkou, která zajistí, že šneci zůstanou krásně vláční a plní chuti. Pokud milujete kombinaci tvarohu a smetany, tento dezert si zamilujete.

Pro 20 porcí

Ingredience

Těsto:

Náplň:

Smetanová zalivka:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Do teplého mléka vmíchejte droždí a přidejte půl lžičky cukru a 2-3 lžíce mouky. Nechte kvásek vzejít přibližně 30-40 minut.
  • Příprava těsta: V míse smíchejte všechny sypké přísady (mouku, cukr a sůl). Přidejte máslo, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Kvásek zapracujte do směsi a uhněteme těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte mouku; pokud je příliš tuhé, přidejte mléko. Hotové těsto nechte odpočinout 10-15 minut, poté znovu uhněteme.
  • Příprava náplně: Smíchejte tvaroh, vejce a cukr, aby vznikla hladká náplň.
  • Tvarování šneků: Těsto rozválejte na tloušťku 0,5-1 cm do tvaru obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň. Těsto zarolujte do rolády a nakrájejte na přibližně 20 šneků. Šneky vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
  • Pečení: Pečte při 180-200 °C (v závislosti na troubě), dokud šneci nezískají zlatavou barvu. 5-7 minut před koncem pečení můžete šneky potřít rozšlehaným vejcem pro hezčí barvu.
  • Smetanová zalivka: Smíchejte smetanu s cukrem. Po upečení polijte šneky smetanovou směsí. Nechte šneky zakryté a po vychladnutí odkryjte.