Domácí sušenky s lahodným kávovým krémem recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 60 minut
Pamatujete si na slavné princezky? Tyto sušenky s náplní byly oblíbené nejen pro svou chuť, ale i pro zábavné způsob, jakým jsme je jedli – odlepit vrchní část, sníst náplň a poté spodní část. Dnes si je můžete připravit doma podle tohoto receptu a užít si lahodné kávové krémy mezi jemnými sušenkami!
Pro 10 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na krém:
Postup přípravy
- 1. Příprava těsta: Polovinu moučkového cukru vyšlehejte s vejci do pěny. Druhou polovinu cukru smíchejte s vanilkovým cukrem a kakaem. Přidejte na kostičky nakrájený margarín a vyšlehejte dohladka. Obě směsi spojte a postupně přidávejte hladkou mouku. Vypracujte hladké těsto.
- 2. Tvarování a pečení: Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm. Pomocí vykrajovátka vykrájejte oválné tvary a ukládejte je na suchý plech. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Nechte vychladnout.
- 3. Příprava kávového krému: Máslo utřete s moučkovým cukrem a sušeným mlékem do pěny. Instantní kávu rozmíchejte v horké vodě a přidejte ji do máslové směsi. Nakonec přidejte nastrouhanou bílou čokoládu a vše dobře promíchejte.
- 4. Slepování a zdobení: Vychladlé sušenky naplňte kávovým krémem a slepujte je k sobě. Nakonec ozdobte rozpuštěnou tmavou čokoládou a dejte sušenky do lednice ztuhnout.