Domácí Pali paštika, která vydrží roky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 24. 12. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Papriku, cibuli a česnek očistíme, rajčata nakrájíme i se slupkou a masíčko prořízneme na menší kousky. S feferonkami opatrně, aby směs nebyla až příliš pikantní.
    2. Vše to umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vegetu, pepř a polovičku prosátého deka a dáme do hrnce.
    3. Vše dobře promícháme a vaříme 1,5 hod – sem / tam promícháme.
    4. Horkou směs rozmixujeme a dáme do čistých sklenic, zavřeme.
    5. Já sterilizuje v troubě – vejdou se do ní všechny poháry najednou.
    6. Na dno plechu uložíme noviny a nalijeme do něj vařící nebo horkou vodu – cca 2 cm od okraje plechu.
    7. V troubě vyhřáté na 200 stupňů sterilizujeme od bodu varu sterilzujeme 20-25 minut.