Domácí Pali paštika, která vydrží roky recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Papriku, cibuli a česnek očistíme, rajčata nakrájíme i se slupkou a masíčko prořízneme na menší kousky. S feferonkami opatrně, aby směs nebyla až příliš pikantní.
- Vše to umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vegetu, pepř a polovičku prosátého deka a dáme do hrnce.
- Vše dobře promícháme a vaříme 1,5 hod – sem / tam promícháme.
- Horkou směs rozmixujeme a dáme do čistých sklenic, zavřeme.
- Já sterilizuje v troubě – vejdou se do ní všechny poháry najednou.
- Na dno plechu uložíme noviny a nalijeme do něj vařící nebo horkou vodu – cca 2 cm od okraje plechu.
- V troubě vyhřáté na 200 stupňů sterilizujeme od bodu varu sterilzujeme 20-25 minut.