Domácí Pali paštika, která vydrží roky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 150 minut
Tomáš, 12. 06. 2024

Domácí pálivá paštika patří mezi recepty, které dokážou překvapit nejen výraznou chutí, ale také dlouhou trvanlivostí. Kombinace rajčat, kapie, cibule a vepřového bůčku vytváří hustou, pikantní směs, která se perfektně hodí na chleba, topinky i jako základ do studených pokrmů. Díky sterilizaci vydrží paštika ve sklenicích měsíce až roky, aniž by ztratila svou plnost a jemnou pikantnost. Pokud hledáte domácí pochoutku, která potěší celou rodinu a zároveň se stane stálicí ve spíži, tenhle ověřený recept je sázkou na jistotu.

Pro 6 porcí

Ingredience

Video návod

Postup přípravy

    1. Papriku, cibuli a česnek očistíme, rajčata nakrájíme i se slupkou a masíčko prořízneme na menší kousky. S feferonkami opatrně, aby směs nebyla až příliš pikantní.
    2. Vše to umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vegetu, pepř a polovičku prosátého deka a dáme do hrnce.
    3. Vše dobře promícháme a vaříme 1,5 hod – sem / tam promícháme.
    4. Horkou směs rozmixujeme a dáme do čistých sklenic, zavřeme.
    5. Já sterilizuje v troubě – vejdou se do ní všechny poháry najednou.
    6. Na dno plechu uložíme noviny a nalijeme do něj vařící nebo horkou vodu – cca 2 cm od okraje plechu.
    7. V troubě vyhřáté na 200 stupňů sterilizujeme od bodu varu sterilzujeme 20-25 minut.

Tato domácí pálivá paštika je skvělým způsobem, jak zpracovat sezónní zeleninu i maso a vytvořit trvanlivou delikatesu plnou chuti. Díky jednoduché přípravě a následné sterilizaci si ji můžete dopřát kdykoli během roku. Paštika je ideální na chléb, jednohubky, topinky nebo jako pikantní základ do studené kuchyně.

Celková doba přípravy: přibližně 2,5 hodiny

Počet porcí: cca 6 sklenic (250–300 ml)