Domácí nadýchané lívance s tajemstvím perfektní přípravy recept
Postup přípravy
-
Kefír, vejce, cukr a sůl smíchejte.
-
Přidejte sodu a mouku
-
Těsto ihned dokonale promíchejte, později již chyby nenapravíte.
-
Nechte těsto 25 minut odstát. Těsto začne kynout a na povrchu se budou tvořit bublinky.
-
Do pánve dejte olej a ten rozpalte
-
Nyní těsto nemíchejte, ale pouze odebírejte lžící a vkládejte přímo na pánev, kde vznikne lívanec.
-
Nechte si mezi nimi prostor, protože nabydou na objemu.
-
Mezi várkami dolívejte olej, aby se vysoké lívance správně smažily.
Poznámka
Zahřejte kefír na klidovou teplotu. Závisí na tom vzájemná reakce kyseliny mléčné se sodou. Vaše palačinky budou voňavé a načechrané.
Těsto rozmíchejte - nechte těsto 15-30 minut v kuchyni.
Začněte smažit, ale těsto nijak nepromíchávejte!
Můžete přidat trochu Rozinek, sušených meruněk nebo jablek. Hlavně to nepřežeňte, aby těsto nebylo příliž těžké
Lívance smažte na středním ohni a zakryjte poklicí. Když se nahoře objeví dirky, otočte je obracečkou.