Domácí česnekové pagáče recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do teplého mléka přimícháme cukr a droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek.
    2. V misce smícháme mouku se solí, máslem a tvarohem.
    3. Vejce smícháme se smetanou a tuto směs přidáme do mouky. Přidáme k tomu všemu kvásek a vypracujeme tuhé těsto.
    4. Dejte na hodinu do chladničky.
    5. Po uplynutí hodiny těsto vytáhneme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. Ten zasypeme česnekem a přendáme na plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl.
    6. Necháme 10 minut odležet, pak rozválíme a znovu přeložíme.
    7. Zase necháme 10 minut odležet, opět rozválíme a znovu přeložíme.
    8. Takto zpracované těsto rozválíme na finální plát silný 2 cm. Pomocí hrnku vykrájíme jednotlivé kolečka.
    9. Pokud se Vám nechce zdržovat s překlady, přidejte česnek rovnou do těsta. Nemusíte ho pak takto zapracovávat.
    10. Kolečka přendáme na plech vyložený papírem na pečení a rozehřejeme si troubu.
    11. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 18 minut.

Hrníčkové bagety recept

pečivo
1 minuta
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

pečivo
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor