Domácí česnekové pagáče recept

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml mléka
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 250 g másla 150 g tvarohu
  • 3 lžičky soli
  • 2 paličky medvědího česneku
  • 1 vejce na potření
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka přimícháme cukr a droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek.
  2. V misce smícháme mouku se solí, máslem a tvarohem.
  3. Vejce smícháme se smetanou a tuto směs přidáme do mouky. Přidáme k tomu všemu kvásek a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Dejte na hodinu do chladničky.
  5. Po uplynutí hodiny těsto vytáhneme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. Ten zasypeme česnekem a přendáme na plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl.
  6. Necháme 10 minut odležet, pak rozválíme a znovu přeložíme.
  7. Zase necháme 10 minut odležet, opět rozválíme a znovu přeložíme.
  8. Takto zpracované těsto rozválíme na finální plát silný 2 cm. Pomocí hrnku vykrájíme jednotlivé kolečka.
  9. Pokud se Vám nechce zdržovat s překlady, přidejte česnek rovnou do těsta. Nemusíte ho pak takto zapracovávat.
  10. Kolečka přendáme na plech vyložený papírem na pečení a rozehřejeme si troubu.
  11. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 18 minut.