Dokonale chutný banánový dezert Jamajka řez recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Vše začíná postupem, při kterém je na místě vytvořit hladký a jemný sníh. K tomu jsou nejprve použity bílky a následně také žloutky. K nim je vhodné přidat také trochu soli, stejně jako cukr. Šlehá se do té doby, dokud nebude mít sníh konzistenci, která je lehce hustá a tužší.
- Do hotového sněhu přidejte všechny další ingredience, jako jsou zbývající žloutky, ale také kypřící prášek, puding, kakao a samozřejmě také mouka.
- Jakmile je těsto hotové a má hladkou konzistenci, je možné začít s jeho pečením.
- předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
- Následně je třeba vzít si plech, který bude vytřený máslem a vysypaný moukou, nebo ještě lépe vyložený pečicím papírem.
- Sem je těsto následně nalité a vloží se do trouby.
- Pečení je zhruba v délce okolo 15 minut, podle vzhledu těsta.
- Jakmile je těsto upečené a základ Jamajka řezu je hotový, je na místě připravit si samotnou náplň.
- Ta je následně aplikována přímo na danou vrstvu těsta.
- Kromě toho, že je použita poleva, nelze zapomínat také na citronovou šťávu, ale i povidla.
- Dále nelze zapomenout na banány.
- Ty se mohou položit na plátky, nebo také nakrájené na kolečka.
- Dále nesmí chybět želatina, která je s tímto receptem spojena. Želatinu připravte dle návodu a potom ji jednoduše nalijte na samotnou vrstvu banánů, aby se dostala do všech mezer a do všech volných částí.
- Na želatinu by měla přijít ještě jedna vrstva polevy, díky čemuž dojde k tomu, že budou
- Tato forma polevy je vytvořena ze zbývajících ingrediencí, kam patří především mascarpone, stejně jako se jedná také o smetanu ke šlehání a další ingredience, u kterých by mělo dojít k tomu, že budou našlehané a že budou následně namazané na vrstvu želatiny.
- Jakmile je na řezech i samotný horní krém, přichází na řadu ještě jedna vrstva těsta. To je připraveno a upečeno stejně, jako tomu bylo v předchozím případě. I tady je základem nechat ho lehce vystydnout a poté pomocí něho vytvořit horní část řezu.
- Následně je vhodné vršek lehce potřít trochou krému, na který je dobré nahrubo nastrouhat kousek čokolády.
- Potom by měly Jamajka řezy zamířit do lednice, kde budou minimálně 2 hodiny, aby byly důkladně vychlazeny.
- Potom už je stačí jenom nakrájet a podávat.