Dokonalé bramboráky (bramborové placky) bez oleje, zdravý recept

Ingredience

  • 4 ks Brambory
  • 25 g Máslo
  • 120 g Strouhaný tvrdý sýr
  • 10 g Pažitka
  • 2 ks Vajíčka
  • 1 ks Stroužek česneku
  • 1 lžička Oregano
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř
5x
0 Kcal
00:45
Snadné

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme a zalijeme ledovou vodou. Promícháme a necháme 10 minut odstát ve vodě. Tím odstraníme přebytečný škrob a brambory budou mnohem křupavější.
  2. Ledovou vodu slijeme a vymačkáme z brambor. K bramborám přidáme ostatní složky a promícháme.
  3. Promícháme a z těsta formujeme oválné placky, které ukládáme na plech.
  4. Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut.
  5. Podáváme se zeleninou a svěžím dresinkem z řeckého jogurtu, pár kapek citronu, špetka soli a bylinek.