Originální příprava jemná mrkev vhodná jako příloha i samostatně recept
-
Sředně těžká přípava
-
4
porce
-
1 minuta
Postup přípravy
-
Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle potřeby
-
Smícháme si olej, sůl, pepř
-
Česnek si nastrouháme a přidáme do oleje
-
Do ochuceného oleje důkladně namočíme mrkev
-
Vysteleme si plech pečícím papírem
-
Mrkev si vyskáládáme na plech a překrytou alobalem ji můžeme dát do předem vyhřáté trouby
-
Následně pečeme přibližně třičtvrtě hodiny při teplotě 200 stupňů
-
Je vhodné čas od času s mrkví na plechu zahýbat
-
Asi 15 minut před vytažením z trouby sundáme z mrkve alobal, aby se vypekla krásně dozlatova
-
Během pečení můžeme případně mrkev polívat olejem
-
Před podáváním ještě zasypeme petrželí a podáváme
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: