Originální příprava jemná mrkev vhodná jako příloha i samostatně recept

Ingredience

  • 600 g mrkve
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • Petržel nadrobno
4x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle potřeby
  2. Smícháme si olej, sůl, pepř
  3. Česnek si nastrouháme a přidáme do oleje
  4. Do ochuceného oleje důkladně namočíme mrkev
  5. Vysteleme si plech pečícím papírem
  6. Mrkev si vyskáládáme na plech a překrytou alobalem ji můžeme dát do předem vyhřáté trouby
  7. Následně pečeme přibližně třičtvrtě hodiny při teplotě 200 stupňů
  8. Je vhodné čas od času s mrkví na plechu zahýbat
  9. Asi 15 minut před vytažením z trouby sundáme z mrkve alobal, aby se vypekla krásně dozlatova
  10. Během pečení můžeme případně mrkev polívat olejem
  11. Před podáváním ještě zasypeme petrželí a podáváme
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"