Cikánská pečeně na pekáči s česnekem a slaninou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 31. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Marináda:

    • 8 stroužků česneku
    • Sůl, pepř
    • 1.5 kg brambor
    • 2 cibule nakrájené na plátky
    • 150 g slaniny
    1. Nejdříve si připravíme česnekovou marinádu.
    2. Česnekové stroužky protlačíme a smícháme se solí a pepřem.
    3. Pastu, která nám takto vznikne natřeme na povrch každého plátku masíčka a necháme marinovat v lednici po dobu dvou hodin.
    4. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a cibulku.
    5. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní brambory cibulku, slaninou, ochutíme a přikryjeme alobalem.
    6. Pečeme při teplotě 200 stupňů 40 minut.
    7. Krkovičku vyjmeme z lednice a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
    8. Pak obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou a zprudka z obou stran osmažíme na pánvi.
    9. Pak přendáme na brambory s cibulí a slaninou, odkryté pečeme při teplotě 200 stupňů ještě 25-30 minut.