Cikánská pečeně na pekáči s česnekem a slaninou recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Marináda:
- 8 stroužků česneku
- Sůl, pepř
- 1.5 kg brambor
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 150 g slaniny
- Nejdříve si připravíme česnekovou marinádu.
- Česnekové stroužky protlačíme a smícháme se solí a pepřem.
- Pastu, která nám takto vznikne natřeme na povrch každého plátku masíčka a necháme marinovat v lednici po dobu dvou hodin.
- Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a cibulku.
- Slaninu nakrájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní brambory cibulku, slaninou, ochutíme a přikryjeme alobalem.
- Pečeme při teplotě 200 stupňů 40 minut.
- Krkovičku vyjmeme z lednice a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
- Pak obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou a zprudka z obou stran osmažíme na pánvi.
- Pak přendáme na brambory s cibulí a slaninou, odkryté pečeme při teplotě 200 stupňů ještě 25-30 minut.