Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě.
Pak je osušíme pomocí papírových kapesníků a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně.
Následně už jen opepříme a osolíme.
Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.
Na mírném ohni do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu.
Celé to trochu pár minut podusíme.
Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr.
Možná by nebylo špatné vyzkoušet i slovenskou brynzu.
Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela rozteklý.
Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo-sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.
Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.
Troubu si předehřejeme na 200°C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut.
Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování. Sýr se na vrchu krásně roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu. Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batatas. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou