Chutné kuřecí prsa Hasselback nařezané a plněné špenátem a sýrem, gurmánský recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 2 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Náplně: 

    • pečené červené paprika a sýr feta
    • jablko, šunka a sýr čedar
    • slaninka a modrý sýr (například niva)
    • divoká rýže a žampiony
    • slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu
    1. Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě.
    2. Pak je osušíme pomocí papírových kapesníků a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně.
    3. Následně už jen opepříme a osolíme.
    4. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.
    5. Na mírném ohni do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu.
    6. Celé to trochu pár minut podusíme.
    7. Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr.
    8. Možná by nebylo špatné vyzkoušet i slovenskou brynzu.
    9. Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela rozteklý.
    10. Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo-sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.

    11. Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.
    12. Troubu si předehřejeme na 200°C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut.
    13. Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování. Sýr se na vrchu krásně roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu. Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batatas. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou