Chutné dušené maso v pohárech vydrží několik měsíců recept

Ingredience

  • 1 kg masa
  • 0.5 kg tuku
  • 1 polévková lžíce. l sůl
  • 1-2 bobkové listy na jar
  • 5-6 pepřových kukuřiček na jar
  • černý pepř podle chuti
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Začněte, dobře opláchněte pod tekoucí vodou a vysušte je papírovými ubrousky.
  2. Můžeme oddělit maso (pokud existuje) a rozdělit ho na velké kusy o šířce 6 až 7 cm.
  3. Dejte je do hluboké misky, přidejte sůl a pepř dle chuti.Vše velmi opatrně promíchejte, aby každý kus dostal svou část soli a pepře, zakryjte víkem a nechte maso marinovat po dobu jedné hodiny.
  4. Skleněné nádoby jsou důležité pro správnou přípravu.
  5.  K tomu je třeba umýt a potom sterilizovat.
  6. Sterilizační plechovky pro konzervaci je možné provést různými způsoby, například vložte čisté, suché plechovky do mikrovlnné trouby po dobu 3 minut.
  7. Na dně každé džbánky, 1-2 listy bobule, kořeněné a poté mleté ​​maso pevně neuvádějte.
  8. Míra masa by měla být někde 2-3 cm pod okrajem nádoby, aby obsah nevytekl.
  9. Pro pojištění ze spodní části trouby položte plech na pečení a nalijte trochu vody.
  10. Banky pokrývají žehličkami, z nichž musíte nejprve odstranit těsnicí gumu a umístit do studené trouby.
  11. Předehřejte troubu na 250 stupňů.
  12. Když se maso vaří, snížíte teplotu na 150 stupňů po dobu 3 hodin. Maso musí být mdlé.
  13. Zatímco se maso vaří, nakrájejte tuk na malé kousky a vložte do pánve nebo do pekáče.
  14. Tepelné mazivo na nízké teplotě.
  15. Hotové maso nalít nahoře s roztaveným tukem.
  16. Získejte plechovky (nezapomeňte, že jsou horké).
  17. Vložte gumové pásky zpět do krytu.
  18. Nakládejte nádobí a položte sklenice nahoře a zabalte ručník, aby se úplně ochladil