Chutná polévka, která vás ochrání před cukrovkou, alergiemi i rakovinou

Ingredience

  • 1 čajová lžička kurkumy v prášku
  • 3 dcl kokosového mléka
  • 2 pokrájené jablka
  • 400 ml červené čočky
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 1 na jemno nakrájená cibule
  • 1 a 1/2 čajové lžičky skořice
  • 2 až 3 sklenice vody
  • špetka pepře
  • sůl
5x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Na začátek omyjte čočku ve studené vodě.
  2. V hrnci rozpusťte kokosový olej a dozlatova osmahneme na něm cibuli, dokud nezměkne.
  3. Pak do toho přidejte kurkumu, pepř, sůl a jablka. Povařte to asi 2 minuty za neustálého míchání.
  4. Následně vložte do hrnce i čočku a zalijte to vodou. Polévku přiveďte do varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni povařte 15 minut.
  5. Na konec přidejte kokosové mléko a skořici a pokračujte ve vaření na slabém plynu, dokud čočka nezměkne.
  6. Podle potřeby přilijte vodu, v závislosti na tom, zda máte rádi polévku raději řidší nebo hustší.
  7. Užívání :Polévku podávejte teplou, ale ne vařící. Okrášlit si ji můžete mletými dýňovými semínky nebo strouhaným kokosem.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"