Čerstvá domácí rajčatová omáčka, tajný italský recept
-
Snadné na přípravu
-
6
porcí
-
0 minut
Postup přípravy
-
- Nalijte olivový olej do velkého polévkového hrnce rozpáleného na střední teplotu.
- Přidejte cibuli na kostičky, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Opékejte 6-8 minut nebo dokud cibule nezesklovatí a nezkřehne.
- Přidejte rajčata, nasekanou bazalku, oregano, tymián, bobkový list, petržel a sůl.
- Vařte zvolna na nízké teplotě 2-3 hodiny nebo dokud omáčka nezhoustne nebo nezačne tmavnout.
-
Na posledních 30 minut přidejte mrkev, absorbuje kyselost.
- Vyjměte bylinky a mrkev.
-
Volitelně: Pomocí ponorného mixéru rozmixujte do hladka. (Pokud chcete hustější omáčku, tento krok vynechte.)
- Použijte ji okamžitě nebo skladujte maximálně 1 týden v ledničce, případně zavařte podle návodu pro zavařování rajčatových produktů.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: