Čerstvá domácí rajčatová omáčka, tajný italský recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 05. 02. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nalijte olivový olej do velkého polévkového hrnce rozpáleného na střední teplotu.
    2. Přidejte cibuli na kostičky, česnek a nastrouhanou mrkev.
    3. Opékejte 6-8 minut nebo dokud cibule nezesklovatí a nezkřehne.
    4. Přidejte rajčata, nasekanou bazalku, oregano, tymián, bobkový list, petržel a sůl.
    5. Vařte zvolna na nízké teplotě 2-3 hodiny nebo dokud omáčka nezhoustne nebo nezačne tmavnout.
    6. Na posledních 30 minut přidejte mrkev, absorbuje kyselost.
    7. Vyjměte bylinky a mrkev.
    8. Volitelně: Pomocí ponorného mixéru rozmixujte do hladka. (Pokud chcete hustější omáčku, tento krok vynechte.)
    9. Použijte ji okamžitě nebo skladujte maximálně 1 týden v ledničce, případně zavařte podle návodu pro zavařování rajčatových produktů.

Doporučené články: