Čerstvá domácí rajčatová omáčka, tajný italský recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nalijte olivový olej do velkého polévkového hrnce rozpáleného na střední teplotu.
- Přidejte cibuli na kostičky, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Opékejte 6-8 minut nebo dokud cibule nezesklovatí a nezkřehne.
- Přidejte rajčata, nasekanou bazalku, oregano, tymián, bobkový list, petržel a sůl.
- Vařte zvolna na nízké teplotě 2-3 hodiny nebo dokud omáčka nezhoustne nebo nezačne tmavnout.
- Na posledních 30 minut přidejte mrkev, absorbuje kyselost.
- Vyjměte bylinky a mrkev.
- Volitelně: Pomocí ponorného mixéru rozmixujte do hladka. (Pokud chcete hustější omáčku, tento krok vynechte.)
- Použijte ji okamžitě nebo skladujte maximálně 1 týden v ledničce, případně zavařte podle návodu pro zavařování rajčatových produktů.
Podobné recepty
Další recepty
Domácí omáčka na špagety od tchyně: uvařte si zásoby na zimu
Dipy, omáčky a zálivky
120 minut

Domácí papriková pomazánka s česnekem: neodolatelná chuť na topinky i do omáček
omáčky
70 minut

Luxusní smetanová koprová omáčka podle babičky – hotová za 20 minut
hlavní chody
20 minut