Bulharský slaný koláč Banica (Banitsa) recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.
- V misce si smícháme sýr s vajíčky.
- Plech si potřeme rozpuštěným máslem a utlumila ho jednou vrstvou těsta.
To potřeme máslem. Na těsto dáme vrstvu sýru a na vrch opět vrstvu těsta, které opět potřeme máslem. - Těsto můžeme srolovat nebo jen navrstvit a nakrájíme na čtverce, aby se nám pokrm lépe servíroval.
- Je to zcela na vás. Jako poslední vrstva by měla jít sýrová. Celé to zalijeme kysanou smetanou s vajíčky, tak, jako při francouzských bramborách.
- Hornici pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia alespoň 30 až 35 minut.
- Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.
Podobné recepty
Další recepty
Tvarohoví šneci z listového těsta – jednoduchý a rychlý recept na sladké pohoštění
chuťovky
10 minut

Voňavé koláčky s pudinkem, jahodami a drobenkou – recept na domácí sladkou pochoutku
chuťovky
120 minut

Domácí pribiňáček s jahodovým pyré: Jemný a svěží dezert pro celou rodinu
chuťovky
20 minut