Brukvo-bramborový plech s mletým masem – lepší než bramboráky! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Jan, 10. 03. 2025

Tento brukvo-bramborový plech je recept, který si zamilujete! Pochází z tradiční moravské kuchyně a spojuje v sobě křupavé brambory, voňavé zelí a šťavnaté mleté maso. Navíc je příprava jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to. Vyzkoušejte tento skvělý recept na večeři nebo oběd pro celou rodinu!

Pro 4 porce

Ingredience

Volitelně: kostky slaniny na posypání

Postup přípravy

  • Příprava zelí a masa: Kysané zelí lehce vymačkejte a nakrájejte na drobno. V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pepř a zelí. Směs důkladně promíchejte.
  • Vytvoření těsta: Do mísy k masové směsi přidejte mouku, prášek do pečiva, nastrouhané brambory, mléko, vejce a ostatní koření. Důkladně promíchejte, aby vzniklo hustší těsto podobné tomu na bramboráky.
  • Pečení: Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřete. Pokud chcete, můžete povrch posypat kostičkami slaniny pro ještě výraznější chuť.
  • Do trouby: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–40 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Podávání: Po upečení nechte plech mírně vychladnout, nakrájejte na porce a podávejte samotné nebo s oblíbeným dipem.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 35–40 minut
  • Celkem: 1 hodina

Počet porcí:

Recept vystačí na 4–6 porcí.

Závěr:

Brukvo-bramborový plech je skvělá alternativa k klasickým bramborákům. Díky kombinaci mletého masa, kysaného zelí a koření má jedinečnou chuť, která vás překvapí. Navíc jde o skvělý způsob, jak využít jednoduché suroviny, které máte běžně doma. Podávejte s kysanou smetanou nebo domácím dipem a vychutnejte si poctivou moravskou dobrotu!