Brambory ve slupce zapečené v troubě s trochou rozmarýnu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Vezměte si 8 brambor a důkladně je omyjte. Uvařte jejich dokud nezměknou a potom počkejte, aby vychladly.
    2. Nyní si každý kousek stiskněte shora lžící. Brambory by měly jemně prasknout.
    3. Vyberte si formu, ve které budete brambory péct. Vylijte do ní olivový olej a stroužky česneku nakrájejte na plátky. Následně je rovnoměrně rozmístěte po formě.
    4. Pokračujte naskládaných brambor, rozmačkaného částí nahoru. Posypte jejich rozmarýnem a dochuťte solí.
    5. Máslo si nakrájejte na kostičky a na každý brambora poklademe 1-2 kostky. Vrch ještě můžete polít malým množstvím olivového oleje (volitelné).
    6. Takto připravené brambory vložte do trouby vyhřáté na 180-200 stupňů a nechte péct dozlatova.
    7. Na tento recept jsou vhodnější nové brambory, ale nic se nestane, pokud použijete ty, které máte doma. Pokuste se vybrat si brambory stejné velikosti, aby byly rovnoměrně uvařené a upečené.
    8. V případě, že máte po ruce čerstvou zeleninu nebo osmažené houby, přidejte je k bramborám a vaše večera bude dokonalá!