Brambory ve slupce zapečené v troubě s trochou rozmarýnu recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Vezměte si 8 brambor a důkladně je omyjte. Uvařte jejich dokud nezměknou a potom počkejte, aby vychladly.
- Nyní si každý kousek stiskněte shora lžící. Brambory by měly jemně prasknout.
- Vyberte si formu, ve které budete brambory péct. Vylijte do ní olivový olej a stroužky česneku nakrájejte na plátky. Následně je rovnoměrně rozmístěte po formě.
- Pokračujte naskládaných brambor, rozmačkaného částí nahoru. Posypte jejich rozmarýnem a dochuťte solí.
- Máslo si nakrájejte na kostičky a na každý brambora poklademe 1-2 kostky. Vrch ještě můžete polít malým množstvím olivového oleje (volitelné).
- Takto připravené brambory vložte do trouby vyhřáté na 180-200 stupňů a nechte péct dozlatova.
- Na tento recept jsou vhodnější nové brambory, ale nic se nestane, pokud použijete ty, které máte doma. Pokuste se vybrat si brambory stejné velikosti, aby byly rovnoměrně uvařené a upečené.
- V případě, že máte po ruce čerstvou zeleninu nebo osmažené houby, přidejte je k bramborám a vaše večera bude dokonalá!
Podobné recepty
Další receptyTento tradiční předkrm by měl být na každém rodinném stole na Nový rok! Proč?
předkrmy
30 minut