Bramborové placky plněné kuřecím soté: rychlá večeře pro celou rodinu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 55 minut
Jan, 16. 09. 2025

Nadýchané a přitom křupavé bramborové placky s voňavým kuřecím soté jsou jistota, kterou si zamilují dospělí i děti. Recept je snadný, suroviny máte doma a servírovat můžete jako sytou večeři i víkendový oběd.

Pro 4 porce

Ingredience

Placky:

Kuřecí soté:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Těsto na placky Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Vymačkejte přebytečnou šťávu, přidejte vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a postupně zapracujte mouku do kompaktní, ale stále vláčné směsi.
  • Smažení placek Na pánvi rozpalte tenkou vrstvu oleje. Z těsta tvořte středně silné placky a smažte z obou stran dozlatova. Hotové placky odkládejte na papírovou utěrku a udržujte v teple (trouba 80–90 °C).
  • Kuřecí soté – základ Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Vmíchejte česnek, krátce zarestujte a vsypte proužky kuřecího masa. Osolte, opepřete a zprudka opečte, aby se zatáhlo.
  • Dodělání soté Přidejte kečup, kukuřici (případně žampiony/fazole), podlijte vodou nebo vývarem a 5–7 minut poduste do šťavnaté konzistence. Podle chuti dolaďte solí a pepřem.
  • Servírování Na talíř dejte placku, navršte horké kuřecí soté, posypte strouhaným sýrem, který se na teplém soté příjemně rozteče. Ozdobte bylinkami.

Celková doba 55 minut

Počet porcí 4

Tipy a varianty

  • Pokud je těsto řídké, přidejte trochu mouky; je-li hutné, zjemněte lžící mléka.

  • Sýr můžete zapéct: hotové porce dejte na 2–3 minuty pod gril.

  • Pikantní verze skvěle funguje s trochou chilli nebo uzenou paprikou v soté.

Závěr

Bramborové placky s kuřecím soté jsou rychlé, syté a univerzální. Kombinace křupavé placky, šťavnatého masa a rozpuštěného sýra boduje u celé rodiny. Připravte si rovnou dvojitou dávku placek – zmizí rychleji, než stihnete doplnit talíře.