Bombastické salko buchty – rychlé, nadýchané a plněné sladkým mlékem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 15 porcí
  • 70 minut
Jan, 10. 06. 2025

Pokud hledáte jednoduchý recept na domácí buchty, které jsou měkké, lahodně sladké a přitom nemusí kynout hodiny, pak vás tento recept na salko buchty naprosto nadchne. S těstem můžete pracovat hned po zpracování a buchty během pečení krásně vyběhnou. Skvělá volba, když chcete něco rychlého a chutného třeba ke kávě nebo jako sladkou snídani.

Pro 15 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku V menším hrnku smíchejte teplé mléko s jednou lžící cukru, jednou lžící mouky a sušeným droždím. Nechte přibližně 10 minut stát, dokud kvásek nevzejde.
  • Příprava těsta Mouku prosejte do větší mísy, přidejte zbytek cukru, špetku soli a přilijte kvásek. V jiné misce smíchejte vejce, rozpuštěné máslo a olej. Přidejte k mouce a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nechte přikryté odpočívat zhruba 30 minut.
  • Tvarování buchet Těsto rozdělte na menší části a z každé vytvořte kuličku. Do středu každé buchty vstříkněte trochu kondenzovaného mléka (například pomocí cukrářského sáčku nebo injekční stříkačky).
  • Pečení Buchty pokládejte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
  • Dokončení Upečené buchty nechte zchladnout a před podáváním je podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Časová náročnost

  • Příprava: 20 minut

  • Odpočinek těsta: 30 minut

  • Pečení: 20 minut

  • Celkem: cca 1 hodina 10 minut

Počet porcí

  • přibližně 15 buchet

Závěr

Bombastické buchty bez kynutí jsou ideální pro všechny, kdo nemají čas čekat na kynutí, ale přesto chtějí upéct něco poctivého a sladkého. Těsto je měkké, náplň krásně sladká a celý proces zvládnete i bez zkušeností s kynutým těstem. Skvělé buchty na víkend, sváteční stůl i jako sladká svačina.