Báječné maďarské škvarkové pagáče z jemného těsta bez kynutí recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 1 minuta
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tukem a vejci.
- Z těchto ingrediencí vypracujeme jednotné těsto
- Podle potřeby přidáváme zakysanou smetanu a pořádně hněteme těsto
- Těsto po prohnětení natáhneme a vysypeme škvarky. Případně přidáme koření
- Alespoň půl hodiny necháme těsto vychladnout v lednici
- Vysypeme si moukou na vál a vyválíme těsto, ze kterého vykrojíme kulaté pagáče.
- Pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na cca 180-200 stupňů
- Pečeme asi 30 minut dozlatova
Podobné recepty
Další recepty
Plněné listové těsto jako aperitiv: Skvělý předkrm pro každou příležitost
chuťovky
25 minut

Tento dezert nesmí chybět u vás doma: úžasná chuť, která vás překvapí
chuťovky
10 minut