Báječné maďarské škvarkové pagáče z jemného těsta bez kynutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 12. 06. 2024

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tukem a vejci.
  • Z těchto ingrediencí vypracujeme jednotné těsto
  • Podle potřeby přidáváme zakysanou smetanu a pořádně hněteme těsto
  • Těsto po prohnětení natáhneme a vysypeme škvarky. Případně přidáme koření
  • Alespoň půl hodiny necháme těsto vychladnout v lednici
  • Vysypeme si moukou na vál a vyválíme těsto, ze kterého vykrojíme kulaté pagáče.
  • Pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na cca 180-200 stupňů
  • Pečeme asi 30 minut dozlatova