Babiččiny rychlé šišky ze zakysané smetany: Nadýchané a nenatáhnou tolik oleje recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Jan, 05. 06. 2025

Chceš připravit teplou snídani, která potěší celou rodinu, ale nechceš trávit hodiny v kuchyni? Vyzkoušej tradiční babiččin recept na rychlé šišky z kysané smetany. Jsou měkké, krásně nadýchané, přitom nezůstávají mastné jako klasické koblihy. Díky smetaně v těstě si zachovávají jemnou strukturu a vláčnost i po vychladnutí. Navíc je máš hotové během chvilky.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta Do mísy rozklepni vejce, přidej kelímek kysané smetany a vše dobře promíchej. Postupně přisypávej mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Vymíchej měkké, hladké a vláčné těsto podobné tomu na pizzu nebo buchty.
  • Tvarování Na pomoučeném vále těsto rozválej na plát silný asi 1 cm. Pomocí rádla nebo nože nakrájej těsto na čtverce.
  • Smažení Ve vyšší vrstvě oleje smaž šišky dozlatova z obou stran. Po smažení je nech okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného tuku.

Čas přípravy

Příprava: 10 minut

Zpracování a smažení: 20 minut

Celkem: cca 30 minut

Počet porcí

4–6 porcí

Závěr

Tento jednoduchý recept na šišky z kysané smetany je ideální volbou pro rychlou snídani nebo sladkou večeři. Těsto se nelepí, krásně kyne a hlavně – nenatahuje tolik oleje. Pokud máš rád(a) klasické sladké pečivo, ale chceš něco lehčího a přitom rychlého, tyto šišky tě nezklamou.