Antibiotická léčivá polévka – kuřecí vývar Recept

Ingredience

  • 250 ml Čirá kuřecí polévka
  • 1 lžička Tymiánu
  • 2 lžičky Olivový olej
  • 20 ks Stroužek česneku
  • 1 hrnek Zakysaná smetana
  • 1 špetka Čerstvé bylinky – tymián petržel bobkový list
  • 2 lžíce Máslo
  • 2 lžíce Cibule
  • 3 ks Starý chleba
4x
0 Kcal
02:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Odřízněte hlavičky česneků (1/3). Zabalte česnek spolu s olivovým olejem do alobalu.
  3. Pečte po dobu 90 minut a nechte vychladnout.
  4. Dejte dvě polévkové lžíce olivového oleje a másla do hrnce na mírném ohni. Poduste cibulku po dobu 10 minut.
  5. Pak přidejte upečený česnek na dušenou cibuli. Míchejte, přidejte kuřecí polévku, nasekaný tymián a přidejte bylinky.
  6. Snižte teplotu, přidejte nakrájený chléb a poduste 5 minut, dokud chléb nezměkne.
  7. Vyberte bylinky a zamíchejte polévku mixérem, dokud nezískáte krémovou směs. Do hrnce přidáme sůl a zakysanou smetanu podle chuti. Dobrou chuť!