7-denní chlebíček od babičky recept

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky 
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička kmínu celé
  • 3 lžičky soli
  • 1 a 1/4 hrnku vody
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek. Pak vše spolu zpracujeme a necháme alespoň 3 hodiny kynout. Platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.
  2. Vykynuté těsto vyformujeme na bochníky a uložíme na pečící papír. V troubě vyhřáté na 250 stupňů pečeme 15 minut, potom teplotu v troubě snížíme na 220 stupňů a pečeme ještě 35 minut. Po vytažení z trouby chleba potřeme vodou a necháme vychladnout. Skladujeme jako klasické pečivo, je výborný!

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"