7-denní chlebíček od babičky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Postupujeme jako při přípravě klasického cesta. Z trochy teplé vody, droždí a cukru smícháme kvásek. Pak vše spolu zpracujeme a necháme alespoň 3 hodiny kynout. Platí pravidlo, že čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít po upečení.
    2. Vykynuté těsto vyformujeme na bochníky a uložíme na pečící papír. V troubě vyhřáté na 250 stupňů pečeme 15 minut, potom teplotu v troubě snížíme na 220 stupňů a pečeme ještě 35 minut. Po vytažení z trouby chleba potřeme vodou a necháme vychladnout. Skladujeme jako klasické pečivo, je výborný!

Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

jaro
20 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor