Tato studie pochází od vědců z Koreji. Vědci totiž zkoumali minerály a vitamíny z různých potravin. Zkoušeli i jejich různé kombinace a snažili se přijít na co nejvýživnější mix potravin potřebných pro naše tělo. Do seznamu luštěnin, či jiné zeleniny, zařadili i vepřové sádlo.
Nejzdravější potraviny
Nicméně určitě nikoho nepřekvapí, že vepřové sádlo se na místa prvenství nedostala. Ty "nejlepší" místa obsadila brokolice, květák, mrkev a podobně. Nesměli tam však chybět ani ryby, jiné mořské plody či ořechy.
Špenát
Špenát také nezaostává. Tato chutná zelenina je přínosná pro lidské tělo zejména kvůli vitamínu C a E. Obsahuje také vitamín K, který je nezbytný pro srážení krve.
Ovlivňuje i na správnou regeneraci kostí a vstřebávání vápníku. Špenát má také mnoho minerálů. Podle vědců je tuto zeleninu nejlepší zmrazit, protože tak nejlépe udrží vše, co se v něm nachází.
Červená řepa
V příčkách se umístila i červená řepa, která se považuje za zástupce kořenové zeleniny. Nejvíce živin si zachová v syrovém stavu. Je bohatá, stejně jako špenát, na vitamin C. Je zdrojem B1, B2, hořčíku, zinku, železa a mnoha jiných. Pomáhá i při problémech s cévami. Působí i očistně. Zbavuje tělo špatných bakterií. Zlepšuje i dovnitř.
Ryby
Co se týče ryb, vědci zjistili, že pravidelně by měly konzumovat lososi, či tuňák. Pro ty odvážnější jsou zde i chobotnice nebo jikry, či mušle. Všechny tyto pochoutky jsou bohaté na omega-3 nenasytné kyseliny, které napomáhají důležitých procesem v těle. Kapr například vyniká ve vysokém obsahu bílkovin.
Vepřové sádlo
Vepřové sádlo ve zdravém množství také neuškodí. Obsahuje vitamín B, stejně i minerály. Tato potravina je považována za zdravou mast. I tuky jsou mimořádně důležité pro správný vývin těla. Tvoří neuvěřitelných 30 procent příjmu potravy.
Vepřové sádlo je dokonce "chudé" na obsah cholesterolu. Má jen 0,7 gramu. Napomáhá i při prevenci diabetu nebo očních onemocnění. Stejně její složky bojují proti ekzémem.
Několik nejzdravějších potravin
1. mandle
2. čerimoja (tropické ovoce)
3. okoun (ryba)
4. platýs (ryba)
5. chia semínka
6. dýňová semínka
7. mangold (zelenina)
8. vepřové sádlo
9. nať červené řepy
10. chňapat (ryba)
13. potočnice lékařská
31. římský salát
32. listy pampelišky
38. jikry
42. mražený špenát
43. sleď
45. čerstvý špenát
81. kapr
No, jakož i při všem, i při tomto platí, že všeho moc škodí a na to třeba dávat pozor.