Chtěla jsem dokonale vyčistit svou kuchyň a zkusila jsem na to použít snad vše, co se nachází na pultech obchodů. Tento po dlouhé léta osvědčený recept, ale nakonec konečně zabral. Skvělý trik, který ušetří vaše peníze, čas a energii.
Domácí čistič
Pravděpodobně budete také vymýšlet způsob, jak snadně a efektivně vyčistit sporák nebo troubu po vaření a pečení. Nepatřím k těm velmi aktivním ženám v domácnosti a naprosto každý pomocník, který mi zachrání práci, přijde vhod.
Dnes bych vám chtěla ukázat zlepšovák, jak vyčistit troubu nebo sporák!
Čištění pecí
Jako obvykle otřete tato místa hadříkem nebo houbičkou a následně posypte jedlou sodou. Nyní dejte dovnitř mokrý ručník seshora a nechte přes noc účinkovat. Ráno vše jednoduše otřete.
Trouba
Pokud jste v troubě spálili nějaké jídlo, je dobré dát do ní hrnek směsi z vody a pár čajových lžiček sody, octa nebo několik kapek citronové šťávy a nechte ji zahřát aby se připáleniny povrchu pustily.
Směs na dokonalou čistotu
Vezměte 2-3 balení prášku do pečiva a promíchejte ho s vodou, abychom získali konzistenci pasty – vždycky volím řidší verzi směsi, který se snadněji roztírá.
Nyní ji jen natřete do trouby a nechte ji působit přes noc – nejméně 3 hodiny.
Potom vše opláchněte vlhkou houbičkou nebo hadříkem – pasta se pustí do nečistot a mastnoty. Funguje také pro čištění plechu nebo sporáku.