Našli jsme starodávný lék na chřipku, která vyčistí celé vaše tělo!

0
(0)

Dalibor , 27. 10. 2020

Počasí se začíná trochu ochlazovat, tak bychom se měli podívat na způsoby, jak ochránit své tělo před nemocí. Hřejivá polévka je skvělou variantou, jak se zahřát a dopřát si velmi zdravý pokrm. Neobsahuje totiž nic špatného. Pokud ale nemáte příliš rádi chuť a vůni česneku, nebude to pro vás nejspíš to pravé. Na přípravu této chutné a zdravé polévky si připravte:

  • 26 stroužků česneku bez slupky, 2 ¼ šálku krájené cibule, 4 plátky citronu,
  • 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla,
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře, ½ šálku strouhaného zázvoru, 1 ½ lžíce tymiánu,
  • ½ šálku kokosového mléka, 3 ½ šálku zeleninového vývaru.

Snadná příprava chutné polévky

V první řadě předehřejte troubu na 180 stupňů. Vložte všechny stroužky česneku do misky, přidejte dvě lžíce olivového oleje a sůl dle chuti. Zakryjte fólií a pečte až do pěkného zhnědnutí, cca 45 minut. Poté ho nechte zcela vychladnout. Poté můžete pokračovat pomalu dál s další přípravou receptu.

Rozpusťte máslo, přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř. Smažte na mírném ohni po dobu asi pěti až šesti minut. Upečený česnek vydlabejte a vmíchejte zeleninu osmaženou na másle. Pečte další tři minuty. Přidejte zeleninový vývar a vařte 20 minut. Poté promíchejte do hladka. Přidejte sůl a pepř podle vlastní chuti. Při podávání přidejte na každý talíř plátek citronu.

Další polévky pro nemocné

Česneková polévka samozřejmě není jediná, kterou si můžete uvařit. Pokud ho nemáte rádi, můžete také vyzkoušet špenátovou polévku s mátou a čerstvým sýrem, hovězí vývar se zeleninou a bylinkovými noky, gulášovou polévku s hlívou ústřičnou nebo mrkvovou polévku s jablky a cibulí. Anebo se můžete jednoduše spolehnout na klasickou cibulovou polévku tak, jak ji znáte a máte rádi. Pamatujte, že polévka, odpočinek a dobrá hydratace jsou základem pro uzdravení nachlazení.

👍 Tento návod je užitečný