Našli jsme starodávný lék na chřipku, která vyčistí celé vaše tělo!

0
(0)

Jan , 27. 10. 2020

Počasí se začíná trochu ochlazovat, tak bychom se měli podívat na způsoby, jak ochránit své tělo před nemocí.

Hřejivá polévka je skvělou variantou, jak se zahřát a dopřát si velmi zdravý pokrm

Neobsahuje totiž nic špatného. Pokud ale nemáte příliš rádi chuť a vůni česneku, nebude to pro vás nejspíš to pravé.

Na přípravu této chutné a zdravé polévky si připravte:

  • 26 stroužků česneku bez slupky, 2 ¼ šálku krájené cibule, 4 plátky citronu,
  • 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla,
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře, ½ šálku strouhaného zázvoru, 1 ½ lžíce tymiánu,
  • ½ šálku kokosového mléka, 3 ½ šálku zeleninového vývaru.

Snadná příprava chutné polévky

V první řadě předehřejte troubu na 180 stupňů. Vložte všechny stroužky česneku do misky, přidejte dvě lžíce olivového oleje a sůl dle chuti. Zakryjte fólií a pečte až do pěkného zhnědnutí, cca 45 minut. Poté ho nechte zcela vychladnout. Poté můžete pokračovat pomalu dál s další přípravou receptu.

  • Rozpusťte máslo, přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř.
  • Smažte na mírném ohni po dobu asi pěti až šesti minut.
  • Upečený česnek vydlabejte a vmíchejte zeleninu osmaženou na másle.
  • Pečte další tři minuty.
  • Přidejte zeleninový vývar a vařte 20 minut.
  • Poté promíchejte do hladka.
  • Přidejte sůl a pepř podle vlastní chuti.
  • Při podávání přidejte na každý talíř plátek citronu.

Další polévky pro nemocné

Česneková polévka samozřejmě není jediná, kterou si můžete uvařit. Pokud ho nemáte rádi, můžete také vyzkoušet špenátovou polévku s mátou a čerstvým sýrem, hovězí vývar se zeleninou a bylinkovými noky, gulášovou polévku s hlívou ústřičnou nebo mrkvovou polévku s jablky a cibulí. Anebo se můžete jednoduše spolehnout na klasickou cibulovou polévku tak, jak ji znáte a máte rádi. Pamatujte, že polévka, odpočinek a dobrá hydratace jsou základem pro uzdravení nachlazení.