Počasí se začíná trochu ochlazovat, tak bychom se měli podívat na způsoby, jak ochránit své tělo před nemocí.
Hřejivá polévka je skvělou variantou, jak se zahřát a dopřát si velmi zdravý pokrm
Neobsahuje totiž nic špatného. Pokud ale nemáte příliš rádi chuť a vůni česneku, nebude to pro vás nejspíš to pravé.
Na přípravu této chutné a zdravé polévky si připravte:
- 26 stroužků česneku bez slupky, 2 ¼ šálku krájené cibule, 4 plátky citronu,
- 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla,
- ½ čajové lžičky kajenského pepře, ½ šálku strouhaného zázvoru, 1 ½ lžíce tymiánu,
- ½ šálku kokosového mléka, 3 ½ šálku zeleninového vývaru.
Snadná příprava chutné polévky
V první řadě předehřejte troubu na 180 stupňů. Vložte všechny stroužky česneku do misky, přidejte dvě lžíce olivového oleje a sůl dle chuti. Zakryjte fólií a pečte až do pěkného zhnědnutí, cca 45 minut. Poté ho nechte zcela vychladnout. Poté můžete pokračovat pomalu dál s další přípravou receptu.
- Rozpusťte máslo, přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř.
- Smažte na mírném ohni po dobu asi pěti až šesti minut.
- Upečený česnek vydlabejte a vmíchejte zeleninu osmaženou na másle.
- Pečte další tři minuty.
- Přidejte zeleninový vývar a vařte 20 minut.
- Poté promíchejte do hladka.
- Přidejte sůl a pepř podle vlastní chuti.
- Při podávání přidejte na každý talíř plátek citronu.
Další polévky pro nemocné
Česneková polévka samozřejmě není jediná, kterou si můžete uvařit. Pokud ho nemáte rádi, můžete také vyzkoušet špenátovou polévku s mátou a čerstvým sýrem, hovězí vývar se zeleninou a bylinkovými noky, gulášovou polévku s hlívou ústřičnou nebo mrkvovou polévku s jablky a cibulí. Anebo se můžete jednoduše spolehnout na klasickou cibulovou polévku tak, jak ji znáte a máte rádi. Pamatujte, že polévka, odpočinek a dobrá hydratace jsou základem pro uzdravení nachlazení.