Mouka, která může způsobovat nebezpečné nádory na ledvinách a problémy se štítnou žlázou. Pozor!

0
(0)

Tomáš , 12. 02. 2019

Víte, že mnoho nebezpečných chronických onemocnění a předčasných úmrtí pramení ve standartní americké stravě? Bohužel je smutný fakt, že každý den konzumujeme jídla, které nás postupně zabíjejí. A mezi suroviny, které nám ubližují patří i bílá mouka.

Mouka

Mouka je v dnešní době vyráběna z pšenice, je ošetřená insekticidy, pesticidy a fungicidy. Až 60 chemikálií bylo schváleno k výrobě bílé mouky.

Bílá mouka je přírodní insekticid

Bílá mouka je přírodní insekticidSice je to možná neuvěřitelné, ale bílá mouka je opravdu přirozený insekticid. To znamená, že pokud se hmyz dostane do sáčku bílé mouky a začne ji jíst, tak zemře. Bílá mouka zabíjí veškerý hmyz, terý se pokusí zkonzumovat.

Bílá mouka nemá žádné živiny

Během výrobního procesu se odstraní klíčky pšenice, které obsahují 75% vitaminů a minerálů. Kromě toho se ztratí až 97% vlákniny. Tento procest odstraňuje 70% železa, vitaminů B a hořčíku, 50 procent vápníku všechen vitamin E.

Přidaný bromid draselný

Po odstranění živin je mouka bělena, konzerovována a zesílena oxidem chloričitým. Poté se provádí bělení pomocí uhličitanu amonného, kamence a křídy. V konečné fázi se přidává sorbitan mono-suturovaný, prostředek proti slanění. Nejhorší je, že do mouky se přidává bromit draselný, silné oxidační činidlo. Tuto chemickou látku považuje mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny za karcinogenní a v mnoha zemích byla zakázána.

Bílá mouka obsahuje kontaminant způsobující cukrovku

V neposlední řadě obsahuje bíla mouka alloxan, látku, která je čistá. Bylo věděcky prokázáno, že negativně ovlivňuje pankreas a ničí beta buňky. Více studií také ukázalo, že účinky alloxanu mohou být sníženy vitaminem E, který chrání laboratorní krysy před aloxanem.

Obsahuje L-cystein

L-cystein, což je esenciální aminokyselina, je přidáván do pečiva pro urychlení průmyslového zpracování. Najdete ho ve většině sušenek, těstovinách,
v jídle z fast foodu, pečivu a pizze. Jiné zdroje této aminikyseliny zahrnují kravské rohy, ropné vedlejší produkty, kuřecí peří. Dokonce stojí za zmínku, že L-cystein pochází z Číny, země se špatnou historii regulace potravin.