Instantní polévky jsou vhodné v den, kdy nemáte čas připravit si pořádné jídlo nebo pokud vás trápí nedostatek peněz, protože jsou skutečně levnou variantou rychlého jídla, které si doma snadno připravíte. Odborníci ale varují, že pokud tyto polévky konzumuje křikrát nebo vícekrát týdně, zvyšuje se u vás rapidně riziko cukrovky a mozkové mrtvice.
Instantní polévky a nudle
S tímto výzkumem přišli vědci z USA. V USA jsou totiž instantní polévky i nudle ve velké oblibě. Nestojí skoro nic a připravené k jídlu jsou ihned a bez práce.
Vědci zkoumali lidi, kteří tyto instantní nudle a polévky konzumují několikrát v týdnu a zkoumali jejich tělo.
Závěrem výzkumu zjistili, že u těchto lidí je mnohonásobně zvýšené riziko vzniku cukrovky nebo mozkové mrtvice.
Konzervanty
Tyto oblíbené potraviny obsahují škodlivé konzervanty. Díky těmto látkám je totiž minimální trvanlivost prodloužena až třikrát a polévky mohou být konzumováno i mnohem déle. Pokud ale někdo tyto výrobky konzumuje pravidelně, do těla se vstřebává příliš těchto konzervačních látek a ty se stávají karcinogenníma.
Trávení
Navíc, aby taková polévka nebo nudle byly zpracovány v žaludku, musí žaludek pracovat ze všech sil. Trávení našeho těla tyto nudle trvá až 32 hodin. Tělo nudle nakonec stráví, ale vstřebá i všechny škodlivé látky a tělo je po takovém trávení unavené.
Kardiovaskulární onemocnění
Přesně řečeno, látky obsažené v tomto výrobku zajišťují vznik metabolického syndromu. Tím je výrazně zvýšené riziko vzniku srdeční choroby, cukrovky i mrtvice.
Zvyšuje také krevní tlak, cholesterol v krvi, cukr v krvi a podporuje růst tuku na břiše.
Rafinovaná mouka
Tyto nudle jsou vyrobený z rafinované mouky, ale všechny vlastnosti této mouky jsou odstraněni až na velkou míru sacharidů ve formě škrobu. A právě ty způsobují zvýšení množství cukru v krvi a to způsobuje cukrovku.
Následující video vám vysvětlí všechny rizika této stravy.