Bič na únavu a nemoci: Léčiva polévka z medvědího česneku - zaručeně vás postaví na nohy!

0
(0)

Jan , 10. 05. 2020

Medvědí česnek je jarní vitamínová bomba, kterou si můžeme v březnu nasbírat zcela zdarma. Dnes vám pořadím výborný recept na polévku z medvědího česnek, která je vynikající proti jarní únavě a nemocem.

Účinky jarního česneku:

  • Detoxikace  - je ideální při jarní očistě organismu, ale dokáže pročistit i ledviny a trávicí systém, dokonce snižuje škodlivý vliv nikotinu na lidský organismus.
  • Migrény  - jestliže trpíte častými bolestmi hlavy nebo migrénami  dobrým pomocníkem je právě medvědí česnek.
  • Nedostatek energie - pokud vás trápí únava a nedostatek energie, medvědí česnek je vynikající stimulant a povzbudí vás.
  • Posílení imunity  - v době kdy je váš organismus oslabení a náchylnější na nemoci podpoří vaši imunitu.
  • Žaludeční potíže  - zázračná rostlinka pomůže i s problémy trávicího traktu jako jsou plynatost, zácpa nebo průjem.
  • Podpora cirkulace krve  - podporou cirkulace krve v těle a mozku se můžete zbavit nespavosti, úzkosti, tlaku v hlavě, podpořit paměť i snížit krevní tlak.
  • Antibakteriální účinky  - zvyšuje odolnost vůči bakteriím, podporuje hojení ran a léčí i kožní vyrážky.

Na polévku potřebujeme:

  • 2 střední brambory
  • 1 střední cibule
  • trocha oleje
  • 1 kytice medvědího česneku (akorát do dlaně)
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 kopcovitá lžíce domácí vegety (sušené kořenové zeleniny)
  • Zelinová vývar
  • 1 vejce
  • 1/2 smetany
  • 1 lžičky hladké mouky

Postup:

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a trochu jejich restujeme. Podlijeme malým množstvím vývaru a necháme chvíli dusit pod pokličkou.
  2. Zatímco se brambory dusí, opláchneme listy česneku, vytřese z nich vodu a odkrojíme stopky. Listy poprekrajujeme nožem jen tak nahrubo a sklouzl jejich k změklým bramborám. Zalijeme vývarem. Přivedeme do varu, přidáme nadrobno nakrájený česnek, domácí vegetu a po cca 3 minutách vaření odstavíme z plamene a rozmixujeme ponorným mixérem.
  3. Vrátíme zpět na plotnu sporáku a počkáme, dokud opět sevře. Zatím si v misce rozšleháme šlehačku s vajíčkem, hladkou moukou a vlijeme do vařící polévky. Uvidíme, jaká je hustá a podle toho můžeme ještě zředit smetanou nebo mlékem. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.