Mám 60 let a tato zelenina mi vrátila zrak, odstranila tuk z jater a kompletně vyčistila střeva.

0
(0)

Dalibor , 13. 01. 2020

S přibývajícím věkem dochází v našem těle k postupnému zpomalování všech procesů, což postihuje každý orgán bez výjimky. Časté problémy jako jsou stukovatělá játra, zanesené střeva nebo zhoršující se zrak jsou běžné zdravotní obtíže, se kterými se člověk s přibývajícími lety potýká.

Existuje však jedna běžná zelenina, která dokáže s těmito problémy pomoci – červená řepa. Tato nenápadná zelenina je klíčem k tomu, jak zpomalit stárnutí a předejít potížím spojeným s narůstajícími léty.

Červená řepa a její zázračné účinky na tělo

Položíme vám jednoduchou otázku: Jak často jíte červenou řepu? Přestože je vynikající v salátech, mnoho lidí ji jí příliš málo nebo vůbec. Přitom se jedná o superpotravinu, která si zachovává své zdravotní účinky jak v syrovém, tak vařeném stavu. Její živiny se totiž vařením neničí, takže si můžete vybrat, jak ji konzumovat.

Proč je červená řepa tak výživná?

Červená řepa je neuvěřitelně výživná zelenina a její pravidelná konzumace vám přinese řadu zdravotních benefitů:

  • Čistí střeva od nestrávených zbytků potravy.
  • Stimuluje játra a pomáhá odstranit tuk z jater.
  • Podporuje zdraví srdce a reguluje krevní tlak.
  • Podporuje tvorbu červených krvinek a zdravou cirkulaci krve.
  • Zklidňuje nervy díky obsahu betainu a tryptofanu.
  • Působí jako prevence rakoviny díky antioxidantu, který neutralizuje volné radikály.
  • Odstraňuje záněty v těle.

Příběh 60leté ženy z Baltimoru

Příběh 60leté ženy z Baltimoru je inspirací, jak může pravidelná konzumace červené řepy proměnit zdraví člověka. Tato žena trpěla dlouhodobými zdravotními problémy, jako je stukovatění jater, chronická zácpa a ztráta až 90 % zraku.

Po několika neúspěšných pokusech o léčbu pomocí léků se rozhodla vsadit na přírodní léčbu. Pravidelně začala konzumovat červenou řepu v salátech. Výsledky byly úžasné – po měsíci se zbavila chronické zácpy, tuk z jater zmizel a její zrak se výrazně zlepšil.

Oblíbený recept, který ji vyléčil

Tato žena se o svůj oblíbený recept ráda dělí s ostatními. Zde je návod na přípravu zdravého a chutného salátu z červené řepy.

Ingredience:

  • 2 až 3 středně velké červené řepy (cca 150 g)
  • 2 cibule
  • 1 až 2 čajové lžičky octa
  • 2 až 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. Červenou řepu zlehka povařte ve vodě, poté ji oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Kousky řepy vložte do misky, přidejte cibuli nakrájenou na půlměsíčky a promíchejte.
  3. Přidejte olivový olej, ocet a sůl. Vše důkladně promíchejte a nechte chvíli odstát.
  4. Váš salát je hotový a připravený ke konzumaci.

Upozornění:

Červená řepa obsahuje kyselinu šťavelovou, která může způsobit problémy u lidí s onemocněním ledvin. Proto nedoporučujeme konzumovat více než 200 g řepy denně.

Další možnosti užívání červené řepy

Pokud vám červená řepa nechutná nebo ji nemůžete konzumovat kvůli zdravotním důvodům, existuje alternativa v podobě doplňků stravy. Tyto doplňky obsahují extrakty z řepy, které mají stejné účinky jako samotná zelenina, ale v koncentrované formě. Jsou vhodné zejména pro rychlejší výsledky nebo pro ty, kteří se nemohou věnovat pravidelné konzumaci čerstvé zeleniny.

Závěr

Červená řepa je právem považována za superpotravinu. Pomáhá detoxikovat tělo, navrací zrak a podporuje celkové zdraví. Pravidelná konzumace této výživné zeleniny vám pomůže cítit se lépe, zvýší vaši energii a přivede vaše tělo opět do rovnováhy.