Ztupilo se vám struhadlo? Nekupujte nové. My vám ukážeme jak ho nabrousit a strouhat bude jako nové.

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2020

Kuchyňské škrabky jsou k dostání ve všech tvarech a barevných kombinacích. Je ale jedna věc, kterou zná každý, kdo se v kuchyni pohybuje často. Není vůbec jednoduché natrefit na tu správnou, která nám bude vyhovovat. někdo preferuje jednostěnnou, někdo má raději škrabku, která má několik stěn a dá se na ní nabrousit vše od mrkve přes česnek až po brambory na bramboráky. Pokud jste nakonec našli tu pravou, objeví se za několik let další problém. Přestane vám dobře sloužit. A co potom?

Už nikdy nebudete muset vyhodit škrabku do koše

Většina lidí považuje škrabku za druh spotřebního zboží. Zkrátka ji budou používat, dokud slouží. A poté ji jednoduše vyhodí a koupí si novou. Pokud se ale počítáte mezi ty, kteří neradi plýtvají nebo se své oblíbené škrabky zkrátka nechcete vzdát, pak je dnešní článek přímo pro vás. Sestavili jsme totiž postup, jak škrabku nabrousit, aby byla znovu ostrá a sloužila jako nová. Nemožné, říkáte si. Brousí se většinou nože nebo nůžky. Věřte ale tomu, že se dá nabrousit i škrabka. Budete potřebovat

  • šmirgl papír
  • 10-15 minut času

Jak rychle a snadno nabrousit škrabku

To nevypadá složitě, že? Uřízněte malý kousek šmirgl papíru. Bude vám stačit proužek dlouhý zhruba šest centimetrů a široky dva centimetry. Nyní položte škrabku na podložku a jemně začněte přejíždět přes povrch škrabky. Snažte se přejet opravdu všechny naostřené zobáčky, abyste ji nabrousili rovnoměrně. V závislosti na velikosti by vám celý proces neměl zabrat více než deset až patnáct minut. To samozřejmě záleží na tom, kolik má vaše škrabka stěn.

Garantujeme vám, že vám výsledek doslova vyrazí dech. Nejen, že škrabka bude doslova zářit. Bude navíc strouhat přesně jako nová. Vyzkoušejte tuto metodu a dejte nám vědět, jak jste s ní spokojení. Nezapomeňte ji sdílet se svými přáteli. A pozor na prsty!