Žena jedla okurky každý den. Pak si lidé všimli, jak moc se změnila

0
(0)

Jan , 02. 05. 2020

Stále narůstá počet nových důkazů o tom, jaké výživné látky nacházející se v okurce dokáží bojovat s mnoha onemocněními, včetně těch závažných.

Kromě toho tento druh zeleniny dokáže zlepšovat mnohé další stránky našeho zdraví - jako jsou kvalita vlasů a nehtů, detoxikace či hydratace organismu. Abyste z okurky získali všechny její přínosy stačí, že ji zařadíte do vašeho každodenního jídelníčku jako přílohu k jídlům. Jedna žena se rozhodla, že to vyzkouší a nikdy nelitovala to.

Pojďme se nyní podívat na to, co s jejím tělem udělala pravidelná konzumace okurek.

1) Eliminace toxinů, dodání živin a hydratace těla

  • Okurky jsou primárně tvořeny vodou, které obsahují až 95%. Navíc obsahují mnohé pro tělo nezbytné minerály. Jsou proto ideální pro zlepšení hydratace našeho organizmu.
  • Nacházejí se v nich i mnohé vitamíny. Nejvíce jich je ve slupce, proto se doporučuje konzumovat okurky neoloupané.
  • Nejdůležitější je vitamín C, který si tělo nedokáže vyrobit samo. Jedna malá okurka vám dodá až 10% vaší denní dávky tohoto nenahraditelného vitaminu.

2) Trávení a spalování tuků

  • Pravidelná konzumace okurek zmiňované ženě celkově zlepšila její zdravotní stav, vitalitu a energii. Únava se stala věcí minulosti.
  • Okurky mají podpůrný vliv na metabolismus. Zrychlený metabolismus znamená více energie do života, rychlejší spalování tuků a postupné hubnutí.
  • Navíc, okurky se vyznačují vysokým podílem vlákniny, což z ní činí ideální potravinu na podporu trávení, zrychlení přechodu potravy střevy a předcházení zácpy.

3) Vysoký obsah vitamínů skupiny B

  • Podobně, jako v případě vitaminu C, v okurkách najdeme i vysoké množství vitamínů skupiny B.

4) Špatný dech

  • Špatný dech je zdravotní problém, který trápí mnoho lidí. Pokud patříte mezi ně, pak pro vás máme excelentní řešení! Jak již jistě tušíte, je jím právě okurka.
  • Jediné, co potřebujete udělat, je ukrojit kousek okurky, vložit si ji do úst a držet ho tam přibližně 30 sekund. Pokud by to nestačilo, pak odšťavněte šťávu z okurky a pomocí ní si proplachujte ústa 1 minutu.
  • Antibakteriální látky v okurce vám pomohou eliminovat škodlivé bakterie, které jsou příčinou špatného dechu.

5) Prevence mnoha onemocnění

  • Jak jsme již uvedli výše, okurky jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají tělu předcházet mnoha onemocněním, včetně rakoviny.
  • Nápomocné jsou i při léčbě a zmírňování příznaků cukrovky či vysokém krevním tlaku (obsah draslíku) nebo vysoké hladině špatného cholesterolu.
  • Navíc pravidelná konzumace okurek nebo pití čerstvé okurkové šťávy podporuje tvorbu inzulinu v pankreatu a snižuje rezistenci těla na něj, což ocení hlavně diabetici.

6) Zbavování se celulitidy

  • Za příčinu celulitidy se považuje hromadění toxinů v tukové tkáni, které vyvolávají mírné, ale chronické záněty.
  • Okurka je téměř dokonalá potravina proti těmto vlivům - obsahuje množství vody a látek, které podporují detoxikaci a vyplavování toxinů těla.
  • Navíc má i protizánětlivé vlastnosti, čímž napomáhá zmírňování a odstraňování zánětů.
  • Podle různých výzkumů okurka dokáže dokonce předcházet i vzniku ledvinových kamenů.