Zdravá večeře za pár minut a za pár korun - pochutná si celá rodina

0
(0)

Dalibor , 26. 03. 2021

Vymýšlet každý den co uvařit k obědu, a co k večeři, může být opravdu složité. Pokud máte pocit, že už se jídla hodně opakují a vy nevíte co uvařit k večeři, vyzkoušejte pohankové karbanátky, na kterých si pochutná celá rodina. Navíc se jedná o zdravou a výživnou večeři. Pohanka obsahuje značné množství vitamínů, jako je B1, B2, B6 a vitamin E. Mezi minerální látky patří hořčík, mangan, zinek a železo. 

Na karbanátky bude třeba:

  • Pohanka 1 hrnek
  • Brambory 3 kusy
  • Cibule 1 kus
  • Vejce 1 kus
  • Česnek 3 stroužky
  • Sůl, pepř nebo bylinky podle vašeho gusta
  • Olej a strouhanka

Pohanku uvařte běžným způsobem. Na zadní části obalu je návod pro přípravu. Obvykle platí jeden šálek pohanky a dva šálky vody. Brambory uvařte a mezi tím si oloupejte a nakrájejte na drobné kousíčky cibulku. Nakrájenou cibuli osmažte na oleji, jakmile bude mít zlatou barvu, máte hotovo. Brambory rozmačkejte, smíchejte s pohankou, vejcem, česnekem a solí, můžete přidat i bylinky podle vaší chuti. Vše důkladně promíchejte a vytvořte kuličky či bochánky, které osmažíte dozlatova na oleji. Po usmažení dejte okapat na papírovou utěrku. Karbanátky podávejte s pečeným bramborem nebo pečivem nebo klidně samotné pouze s dipem.

Recept na dip

Budete potřebovat:

  • Smetanu 100 ml
  • Česnek podle chuti
  • Hořčice 1 lžička
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel, pažitka nebo jiné zelené bylinky

Příprava je jednoduchá. Bude stačit, když rozmačkáte česnek do smetany a hořčice a nakrájíte bylinky podle chuti. Vše řádně promíchejte a umístěte na karbanátky. Můžete tento lahodný dip umístit do mističky a karbanátky si v dipu během jídla namáčet. Celý recept je jednoduchý a rychlý. Můžete přidávat další suroviny podle chuti. Přidejte do těsta klidně i opraženou slaninu nebo šunku, můžete přidat i cuketu či mrkev. Záleží pouze na vaší chuti a surovinách ve spíži. Přejeme dobrou chuť!