Obsah článku
Vymýšlet každý den co uvařit k obědu, a co k večeři, může být opravdu složité. Pokud máte pocit, že už se jídla hodně opakují a vy nevíte co uvařit k večeři, vyzkoušejte pohankové karbanátky, na kterých si pochutná celá rodina. Navíc se jedná o zdravou a výživnou večeři. Pohanka obsahuje značné množství vitamínů, jako je B1, B2, B6 a vitamin E. Mezi minerální látky patří hořčík, mangan, zinek a železo.
Na karbanátky bude třeba:
- Pohanka 1 hrnek
 - Brambory 3 kusy
 - Cibule 1 kus
 - Vejce 1 kus
 - Česnek 3 stroužky
 - Sůl, pepř nebo bylinky podle vašeho gusta
 - Olej a strouhanka
 
Pohanku uvařte běžným způsobem. Na zadní části obalu je návod pro přípravu. Obvykle platí jeden šálek pohanky a dva šálky vody. Brambory uvařte a mezi tím si oloupejte a nakrájejte na drobné kousíčky cibulku. Nakrájenou cibuli osmažte na oleji, jakmile bude mít zlatou barvu, máte hotovo. Brambory rozmačkejte, smíchejte s pohankou, vejcem, česnekem a solí, můžete přidat i bylinky podle vaší chuti. Vše důkladně promíchejte a vytvořte kuličky či bochánky, které osmažíte dozlatova na oleji. Po usmažení dejte okapat na papírovou utěrku. Karbanátky podávejte s pečeným bramborem nebo pečivem nebo klidně samotné pouze s dipem.
Recept na dip
Budete potřebovat:
- Smetanu 100 ml
 - Česnek podle chuti
 - Hořčice 1 lžička
 - Sůl
 - Pepř
 - Petržel, pažitka nebo jiné zelené bylinky
 
Příprava je jednoduchá. Bude stačit, když rozmačkáte česnek do smetany a hořčice a nakrájíte bylinky podle chuti. Vše řádně promíchejte a umístěte na karbanátky. Můžete tento lahodný dip umístit do mističky a karbanátky si v dipu během jídla namáčet. Celý recept je jednoduchý a rychlý. Můžete přidávat další suroviny podle chuti. Přidejte do těsta klidně i opraženou slaninu nebo šunku, můžete přidat i cuketu či mrkev. Záleží pouze na vaší chuti a surovinách ve spíži. Přejeme dobrou chuť!


