Zázrak proti chřipce a nachlazení: Cítit lépe se budete již po prvním dni!

0
(0)

Dalibor , 09. 02. 2020

Všichni víme, že kašel či nachlazení nejsou vážná onemocnění. Pokud je však budeme ignorovat a nedostatečně vyléčíme, mohou se přetavit do nebezpečnějších a nepríjemnejších nemocí.

Nejhorší bývá suchý kašel, protože nejvíce znesnadňuje normální fungování či soustředění se na cokoliv.

Dnes vám ukážeme jeden extra účinný domácí lék, který účinně zabojuje s kašlem, rýmou a dokonce i chřipkovými viry.

Pomůže vám nejen jako prevence, ale i urychlí léčbu v případem pokud už jste nemocní a navíc výrazně posílí vaši imunitu.

Lék na kašel, rýmu a chřipku


Náš domácí lék se skládá ze 3 zázračných surovin - cibule, medu a citronové šťávy.

Cibule má silné protizánětlivé účinky. Také funguje jako přírodní antibiotikum a snižuje viskozitu hlenu, čímž podporuje jejich pohyb a vykašlávání.

Med je silným antifungfální (mykózy), antibakteriálním a antivirálním prostředkem. Kromě toho zmírňuje podráždění hrdla, bolesti a urychluje hojení.

Citron podporuje přirozenou obranyschopnost těla a je bohatým zdrojem vitaminu C. Výborně snižuje tvorbu hlenů a zmírňuje intenzitu rýmy nebo chřipky.

Ingredience


Na výrobu tohoto domácího léku budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 polévkovou lžíci medu
  • čerstvou šťávu z 1 citronu
  • 1,5 sklenice vody (3 dcl)
  • 1 cibuli

Postup


1. Nejprve přiveďte vodu do varu a vložte do ní nakrájenou cibuli. Na mírném ohni pod pokrývkou vařte 10 až 15 minut.

2. Po dovaření vypněte, odeberte pokrývku a nechte 10 minut vychladnout.

3. Tekutinu sceďte, přidejte do ní citrónovou šťávu a med a vše dobře promíchejte.

4. Váš domácí lék je hotový!

Poznámka


Vařením se v cibuli sice zničí některé vitaminy, ale smyslem vaření je extrakce protizánětlivých a hleny ředících látek do vody. Vitamíny získáte hlavně z citronu.

Alternativou je cibuli odšťavnit, pokud máte doma odšťavňovač. Tím se zachovají všechny její prospěšné látky.

Když chcete tento recept ještě vylepšit a zesílit, můžete do vroucí vody k cibuli přidat kousky pokrájeného zázvoru.

Případně namísto vaření, spolu s cibulí odšťavněte i zhruba 2 cm kousek zázvoru. Použít můžete odšťavovač nebo zázvor nastrouhat a protlačit ho přes látku či gázu.

V případě neupraveného dolijte do směsi šťáv na zředění zhruba 2 dcl čisté vody.

Použiti


Užívejte tento zázračný lék 2 až 3 krát denně až do vymizení všech nepříjemných příznaků onemocnění.

Výsledkem budete skutečně mile zaskočeni.

👍 Tento návod je užitečný