Zázrak proti chřipce a nachlazení: Cítit lépe se budete již po prvním dni!

0
(0)

Dalibor , 09. 02. 2020

Všichni víme, že kašel či nachlazení nejsou vážná onemocnění. Pokud je však budeme ignorovat a nedostatečně vyléčíme, mohou se přetavit do nebezpečnějších a nepříjemnějších nemocí. Nejhorší bývá suchý kašel, protože nejvíce znesnadňuje normální fungování či soustředění se na cokoliv.

Dnes vám ukážeme jeden extra účinný domácí lék, který účinně zabojuje s kašlem, rýmou a dokonce i chřipkovými viry. Pomůže vám nejen jako prevence, ale i urychlí léčbu v případě, že už jste nemocní, a navíc výrazně posílí vaši imunitu.

Lék na Kašel, Rýmu a Chřipku

Náš domácí lék se skládá ze tří zázračných surovin - cibule, medu a citronové šťávy.

  • Cibule má silné protizánětlivé účinky. Také funguje jako přírodní antibiotikum a snižuje viskozitu hlenu, čímž podporuje jejich pohyb a vykašlávání.
  • Med je silným antifungálním (proti plísním), antibakteriálním a antivirálním prostředkem. Kromě toho zmírňuje podráždění hrdla, bolesti a urychluje hojení.
  • Citron podporuje přirozenou obranyschopnost těla a je bohatým zdrojem vitaminu C. Výborně snižuje tvorbu hlenů a zmírňuje intenzitu rýmy nebo chřipky.

Ingredience

Na výrobu tohoto domácího léku budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 polévkovou lžíci medu
  • Čerstvou šťávu z 1 citronu
  • 1,5 sklenice vody (3 dcl)
  • 1 cibuli

Postup

  1. Nejprve přiveďte vodu do varu a vložte do ní nakrájenou cibuli. Na mírném ohni pod pokrývkou vařte 10 až 15 minut.
  2. Po dovaření vypněte, odeberte pokrývku a nechte 10 minut vychladnout.
  3. Tekutinu sceďte, přidejte do ní citrónovou šťávu a med a vše dobře promíchejte.
  4. Váš domácí lék je hotový!

Poznámka

Vařením se v cibuli sice zničí některé vitaminy, ale smyslem vaření je extrakce protizánětlivých a hleny ředících látek do vody. Vitamíny získáte hlavně z citronu. Alternativou je cibuli odšťavnit, pokud máte doma odšťavňovač. Tím se zachovají všechny její prospěšné látky.

Chcete tento recept ještě vylepšit a zesílit? Přidejte do vroucí vody k cibuli kousky pokrájeného zázvoru. Případně můžete spolu s cibulí odšťavnit i zhruba 2 cm kousek zázvoru. Použijte odšťavovač nebo zázvor nastrouhejte a protlačte ho přes látku či gázu. Při použití neupraveného přidejte do směsi šťáv na zředění zhruba 2 dcl čisté vody.

Použití

Užívejte tento zázračný lék 2 až 3 krát denně až do vymizení všech nepříjemných příznaků onemocnění. Výsledkem budete skutečně mile překvapeni.